Onderstaand kunt u nuttige tips lezen die u van pas komen als u speelt met het idee om een kredietkaart aan te schaffen.

Op tijd je saldo inlossen
Kunt u niet het hele saldo volledig aanvullen, doe dit dan toch zoveel mogelijk. Dit bespaart u rente. Over het rest bedrag betaalt u namelijk rente. En deze kan aanzienlijk oplopen! Probeer daarbij de kredietkaart voorlopig niet te gebruiken zo dat uw schuld niet nog verder oploopt.

Controleer de afschrijvingen
Controleer elke maand of de afschrijvingen door de kredietkaartmaatschappij correct zijn. Men maakt zelden een fout, maar u bent wel degene die voor die fout betaalt.

Laagste rente
Neem een kredietkaart bij de maatschappij met de laagste rente.

Probeer een nog lager rentetarief te krijgen
Vraag altijd bij de maatschappij of er een manier is om een (nog) lagere rente te krijgen. U staat hierbij sterk als u een fraaie krediet geschiedenis heeft (geen vermeldingen BKR). Bedenk wel dat men u zeer graag heeft als klant. Eenvoudig geld verdienen terwijl men een hoge mate van zekerheid heeft dat u terug kunt betalen. Is de rente opeens zeer hoog, laat dan weten dat u van uw card af wil en naar een concurrent over wilt stappen.

De juiste kaart kiezen
Er zijn veel verschillende soorten kredietkaarten. Mogelijk zijn er kaarten die meer aan je behoeften voldoen. Vergelijk ze op internet.

ANWB  kredietkaart
Bent u lid van de ANWB, dan is het aanschaffen van de  ANWB kredietkaart vaak een gunstige keuze. Dit kan veel geld schelen. Men biedt de ANWB Visa of Mastercard tegen een lager jaartarief. Wel zo voordelig.

Bescherm jezelf tegen kredietkaart fraude
De kredietkaart staat bekend om zijn betalingsgemak. Daar ligt direct ook het gevaar. kredietkaart fraude is een groot probleem over de hele wereld. De kaart is bijvoorbeeld in een mum van tijd gekopieerd.

Wat kunt u doen om de kans op fraude te verkleinen?

  • Bedenk je twee voordat je je kredietkaart gegevens op internet invoert. Let erop dat de website begint met https. Zo weet u dat u met een beveiligde verbinding van doen heeft.
  • Heeft u een nieuwe kaart? Noteer direct uw handtekening.
  • Houdt bij betalingen uw kaart altijd in de gaten. Vooral als men neigt om even met uw kaart ‘naar achteren’ neigt te lopen.

Deze pagina delen.

Tags:
Posted on Jan 29, 2016

Meest Bekeken

Archief

Top