Categories: Persoonlijke Lening

Een lening afsluiten kan een verstandige keuze zijn als je de rentelasten goed kunt dragen en op korte termijn op zoek bent naar meer kredietruimte. In dit artikel lees je meer over het afsluiten van een lening. De keuze of je een lening afsluit of door spaart voor een bepaalde uitgave is geheel afhankelijk van de noodzaak of je nu geld tot je beschikking moet hebben. Gaat het om een kostenpost waarvoor je de uitgave kunt uitstellen of dien je direct beschikking te hebben over een krediet? Deze vraag dien je jezelf te vragen. Sparen is natuurlijk voordeliger, omdat je een klein beetje rente ontvangt op een spaarrekening en geen rente hoeft te betalen. De keuze of je wel of niet leent zou dus ook afhankelijk moeten zijn van of je de extra kosten die een lening met zich meebrengt kan dragen.goedkope lening

Blijf binnen uw budget.

Een goedkope lening is, zoals de naam al doet vermoeden, erg voordelig qua rentelasten. Hoe lager deze rente, des te minder zal je maandelijks moeten terugbetalen om de lening af te betalen. Als je online op zoek gaat naar een kredietverstrekker die de laagste rente rekent raden wij je aan om wel goed na te gaan of het hier gaat om een variabele of een vast rentetarief. Zo kan het zijn dat je met een variabele rente te maken hebt, waardoor de rente fors kan oplopen gedurende de looptijd. Dit zou natuurlijk een vervelende verrassing opleveren!

De rente die je in het begin van je aflossing betaalt, kan na verloop van tijd procentueel toenemen. Maak dus altijd een zorgvuldige afweging tussen een variabele of een vaste rentevoet. Bij de keuze voor een vaste rentevoet liggen de aflossingskosten wat hoger, maar weet je zeker dat de rentekosten binnen jouw budget vallen te plannen.

De voorwaarden.

Er gelden natuurlijk een aantal voorwaarden bij het afsluiten van een lening. Zowel de kredietverstrekker als de kredietnemer (jij) willen namelijk weten waar ze aan toe zijn. Door afspraken te maken over de looptijd, het aantal aflossingsmomenten en de rentelasten weet jij als consument precies wat er van je verwacht wordt. In deze voorwaarden staat bijvoorbeeld ook beschreven hoe je indien van toepassing eerder kunt aflossen om sneller van de rentelast af te komen. Neem al deze factoren mee in de vergelijking tussen verschillende aanbieders van leningen, om op die manier een afgewogen keuze te maken. Zo kan je de lening afsluiten die goed bij jouw persoonlijke situatie past.

Deze pagina delen.

Posted on Apr 15, 2017

Meest Bekeken

Archief

Top