Categories: kleine bedragen lenen

Wat is nu een flitskrediet?We hebben de laatste tijd een aantal vragen binnengekregen over flitskredieten. Er waren veel vragen of we informatie konden verstrekken over de voordelen en nadelen van een flitskrediet. Vandaag dat we besloten hebben een artikel te schrijven over de flitskrediet. Een flitskrediet is een krediet, meestal voor kleine bedragen, die meestal binnen een paar minuten aangevraagd kunnen worden. Bij aanbieders van flitskredieten is het vaak voldoende om op internet een aantal gegevens in te voeren en het bedrag te bepalen dat u nodig heeft. Het bedrag wordt dan binnen een paar minuten overgemaakt. Bij een flitskrediet dient het geleende bedrag binnen een paar dagen, uiterlijk binnen een maand, teruggeboekt te worden. Flitskredieten kunnen handig zijn als u snel wat geld nodig heeft, maar vergis u er niet in, flitskredieten zijn namelijk zeer prijzig. We zullen later de nadelen en de kosten van een flitskrediet bespreken.

Voordelen van een flitskrediet.

Er komen steeds meer aanbieders van flitskredieten. Deze aanbieders bestrijden elkaar door gunstige voorwaarden aan te bieden. Het wordt steeds eenvoudiger om een flitskrediet aan te vragen. Het is tegenwoordig al mogelijk om door middel van een sms een flitskrediet aan te vragen. Je hoeft de aanbieder alleen maar je gegevens en je gewenste bedrag te sms’en en binnen een paar minuten zal het geld op je rekening staan. Een flitskrediet kan handig zijn wanneer u dringend een rekening moet betalen, maar niet voldoende saldo heeft. Aangezien de terugbetalingsperiode zeer kort is, moet u er wel rekening mee houden dat u het bedrag binnen een paar dagen weer terug moet betalen.

Het is gewoon mogelijk om een flitskrediet aan te vragen als u een BKR registratie open heeft staan. De bedragen die u echter kunt lenen zullen niet hoger zijn dan een paar honderd Euro. Voor grote aankopen zult u dus echt een andere oplossing moeten vinden.

De nadelen van een flitskrediet.

De kosten van een flitskrediet zijn ontzettend hoog. Op internet wordt door de aanbieders vermeldt dat wanneer het bedrag binnen een paar dagen terugbetaald is, u geen rente hoeft te betalen. Dit is natuurlijk klinkklare onzin. U betaald misschien geen rente over het geleende bedrag, maar u moet wel, natuurlijk variërend per aanbieder, 25€ administratie kosten betalen. Stel dat u een bedrag van €100 wilt lenen, dan betaald u er uiteindelijk €125 voor. Het kan dus ook wel gezegd worden dat bij een kleine lening van €100 u 25% rente betaald over uw flitskrediet. U zult zich afvragen waarom en geen rente betaald hoeft te worden, maar wel administratieve kosten?

Wettelijk staat vast dat de maximale rente van een flitskrediet 16% mag bedragen. Aanbieders van flitskredieten vinden de maximale rente van 16% op flitskredieten veelte laag en verzinnen dus creatieve manieren om mensen meer te kunnen laten betalen, door velen ook wel oplichters genoemd. Lees dus altijd goed de voorwaarden door en sluit alleen een flitskrediet af als u echt niet anders kunt! Zelfs in dat geval zouden wij het u niet aanraden!

Aanbieders van Flitskredieten en flitskredieten zelf zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Zoals eerder vermeld, komt het door de hoge kosten die verbonden zijn aan flitskredieten en de pogingen van de aanbieders om te regels te omzeilen. Veel aanbieders voldoen niet aan de eisen en zijn dus frauduleus bezig. Natuurlijk zijn er ook aanbieders die zich netjes aan de regels houden. Overheden zijn momenteel bezig om aanbieders van flitskredieten strenger te controleren en zelfs te verbieden.

Deze pagina delen.

Tags:
Posted on Mar 19, 2017

Meest Bekeken

Archief

Top