kredietkaart betekent creditcard en is afkomstig uit Amerika. Zodra u betaald met de kredietkaart ontstaat automatisch een krediet, deze kunt u vervolgens aflossen termijnen (of in één keer) aflossen. In Nederland en België wordt de kredietkaart alleen maar populairder.

 Kredietkaart Aanvragen

De kredietkaart is een universeel betaalmiddel en vooral bekend uit Amerika, maar eigenlijk is het een creatieve leenvorm. Je koopt een product met je kredietkaart en je hoeft het bedrag pas aan het einde van de maand terug te betalen, dus het is een erg handige en snelle manier om geld te lenen. Bij sommige kredietverstrekkers is het mogelijk om het geleende bedrag per maand af te lossen. Met een kredietkaart kun je over de hele wereld makkelijk geld lenen, dus je hebt altijd, waar dan ook genoeg geld bij je. Dat is erg handig bij bijvoorbeeld een noodgeval in het buitenland e.d.

De kredietkaart werkt het tegenover gestelde van een bankpas, het geld niet afgeschreven van de rekening maar aan het einde van de maand ontvangt men een afrekening. Als de kredietkaart afrekening in één keer wordt betaald vraagt de kredietkaart maatschappij geen rente, zodra men in termijnen wil aflossen wordt er rente gerekend.

Als je een kredietkaart in bezit hebt is het natuurlijk erg aantrekkelijk om snel grote bedragen uit te geven. Door onzorgvuldig gedrag met je kredietkaart kan je heel gemakkelijk diep in de financiële problemen komen. Dit komt mede omdat rood staan bij de bank erg duur is. Vaak onderschatten de mensen de hoge rente die er aan vast zit. Dus rood staan is geen goede oplossing om aan geld te komen.

De rente die er aan vast zit ligt al gauw tussen de 13% en de 18% per jaar, dit is veel hoger dan andere leningen. Als je geld opneemt met een kredietkaart kost je dat zo rond de 4,50 per keer dat bedrag kan dus hoog oplopen, dat zijn kosten die mensen vaak vergeten.

De kredietkaart en het limiet.

Een kredietkaart aanvragen kan handig zijn voor op vakantie of nood gevallen. Maar let op uw krediet limiet, geef niet teveel geld uit. U moet immers elke euro weer terug betalen!

Deze pagina delen.

Posted on Dec 7, 2015

Meest Bekeken

Archief

Top