Categories: Persoonlijke Lening

Wat is een Persoonlijke krediet?

Een persoonlijk krediet is waarschijnlijk het meest standaard krediet op de markt. Alles wat u van een krediet weet is van toepassing bij een persoonlijk krediet. In de overeenkomst van het krediet wordt een bepaalde looptijd vastgelegd, alsook het te lenen bedrag en welk bedrag er maandelijks van moet worden afgelost. Bovenop het af te lossen bedrag wordt als vanzelfsprekend ook nog de rente berekend. De rente op een persoonlijk krediet is hoger dan bij een hypotheek, maar lager dan bij bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Wie kiest voor een persoonlijk krediet, kiest voor een bekend en standaard krediet. Dit wil zeggen dat men aan het einde van de rit niet voor verrassingen kan komen te staan, maar ook dat er niet van de voorwaarden afgeweken kan worden. Alles wat in de voorwaarden staat dient met andere woorden strikt nageleefd te worden.

De meeste mensen die voor een persoonlijk krediet kiezen weten dan ook maar wat goed waar ze aan beginnen. Het doel voor het krediet is duidelijk en men dient er zeker van te zijn dat er aan de maandelijkse betalingsverplichtingen kan worden voldaan. Wanneer u over meer dan één persoonlijk krediet beschikt kan het de moeite waard zijn om na te gaan of het niet goedkoper zou zijn om een aantal of alle lopende kredieten samen te voegen. In bepaalde gevallen wil dit op vlak van te betalen rente wel eens een mooi verschil maken.

Het kan voorkomen dat we nood hebben aan een krediet dat ons iets meer vrijheid biedt dan een standaard krediet. Bij een standaard krediet is het namelijk zo dat alles aan de hand van strikte voorwaarden moet verlopen. De looptijd staat vast, het maandelijks af te betalen bedrag, maar ook de rente die er dient te worden betaald en ga zo maar door. Van deze voorwaarden kan niet afgeweken worden tenzij het krediet wordt omgezet naar een andere kredietvorm, zoals bijvoorbeeld een doorlopend krediet.

Een doorlopend krediet onderscheidt zich van een standaard krediet door z’n onregelmatig verloop. Het is bijvoorbeeld zonder probleem mogelijk om meer af te lossen dan in de voorwaarden staat opgenomen, maar ook om een eerder afgelost bedrag opnieuw op te vragen. Om het helemaal compleet te maken is er ook geen sprake van een vaste looptijd, maar wel van een theoretische looptijd. Dit wil zeggen dat er weliswaar een bepaalde looptijd wordt afgesproken, maar dat deze onderhevig is aan wijzigingen. Wanneer u nood heeft aan een langere looptijd is dit bijvoorbeeld vaak geen enkel probleem.

Daarnaast dient u er wel nog rekening mee te houden dat de rente op een doorlopend krediet vrij hoogt ligt. In ieder geval ligt deze hoger dan bij een persoonlijk krediet en natuurlijk ook dan een hypothecair krediet. De rente wordt wel berekend aan de hand van het nog openstaande bedrag zodat u zelf een bepaalde invloed heeft op de kosten die u moet betalen. Hoe minder het openstaande bedrag hoe minder rente u maandelijks zult moeten betalen.

Persoonlijke kredieten vergelijken.

Het ene persoonlijke krediet is de andere niet en dat wordt meteen duidelijk als we eens de voorwaarden van verschillende leningen met elkaar gaan vergelijken. Spaarrente vergelijk kan ook interessant zijn. Zorg er daarom altijd voor dat u kiest voor het krediet die het beste voldoet aan uw situatie. Die situatie kan op verschillende manieren bekeken worden. In eerste instantie is er natuurlijk uw financiële situatie. Welke waarborgen heeft u bijvoorbeeld te geven om aan de bank de zekerheid te geven dat u in staat zult zijn om de lening in kwestie volgens de voorwaarden te kunnen aflossen. Daarnaast is het belangrijk om eveneens het doel van de lening in het achterhoofd te houden. Wenst u bijvoorbeeld een lening af te sluiten om een huis te kopen, ga dan voor een hypothecaire lening. Vaak zijn hier grote bedragen mee gemoeid en is het alleen mogelijk om het behulp van een hypotheek een dergelijke lening af te kunnen sluiten.

Wanneer u het prijskaartje van bepaalde leningen met elkaar wil vergelijken doet u er goed aan om eveneens rekening te houden met de voorwaarden die er aan zijn verbonden. Het is bijvoorbeeld niet perse zo dat lening A altijd beter is dan lening B omdat hij goedkoper is. Als de voorwaarden niet voldoen aan uw wensen heeft u er immers niet veel aan. Het is op verschillende manieren mogelijk om diverse leningen met elkaar te vergelijken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vele vergelijkingssites die op het internet terug te vinden zijn. Voor wie liever eens persoonlijk contact heeft met de diverse kredietverstrekkers kan het eveneens interessant zijn om bij verschillende banken binnen te stappen en even navraag te doen over de beschikbare mogelijkheden en tarieven. Wanneer u alle informatie heeft verzameld kunt u dan thuis rustig kijken wat voor u het interessantste is.

 

Deze pagina delen.

Posted on Nov 8, 2016

Meest Bekeken

Archief

Top