Categories: Minikrediet Aanvragen

Het kan zo maar zijn dat u een bedrag tussen de vijftig en de duizend euro wilt lenen. Maar waar haalt u die zo snel vandaan? Als u hier graag een antwoord op wilt, dan kunt u het beste het onderstaande artikel lezen.

Internet:

Veel mensen vragen zich af wat het voordeel is om uw minikrediet via het internet aan te vragen. Via het internet kunt u in 1 opslag zien waar u de minste rente betaald en waar u de beste minikrediet deals kunt sluiten, doordat tegenwoordig bijna alles online gaat waardoor u snel een krediet kunt afsluiten. Het voordeel is dat u het geld meestal al binnen 24 uur op uw bankrekening heeft staan waardoor u sneller u aankoop kunt doen.

Er kunnen diverse redenen zijn waarom u een bedrag tussen de vijftig en duizend euro wilt lenen. Misschien is uw vriezer kapot gegaan, of u heeft het paar schoenen van uw dromen gezien maar uw salaris komt pas over bijna drie weken. Wat het ook is, u heeft het geld direct nodig. Via internet kunt u snel een relatief klein bedrag lenen. Het is gemakkelijk om online een lening aan te vragen. U kunt via het internet meerdere leningen met elkaar vergelijken door middel van het aanvragen van offertes. Lenen via het internet is erg verstandig, want er zijn vaak goede aanbiedingen te vinden.

Er is niemand die duur wil lenen. Dit is natuurlijk begrijpelijk, want duur lenen staat ongeveer gelijk aan het rechtstreeks doormidden knippen en verbranden van uw geld. Laat uzelf nooit verleiden tot een voordelige lening. Bekijk zwart op wit of deze lening echt wel zo voordelig is als beweerd wordt. Geldverstrekkers proberen meer aan een lening te verdienen door mensen aanvullende kredietverzekeringen te laten afsluiten. De provisie op deze verzekeringen bedraagt in extreme gevallen soms wel tot ongeveer tachtig procent van de premie. Laat uzelf nooit wijsmaken dat een dergelijke verzekering verplicht is. Misschien is deze verzekering inderdaad bij aanbieder A verplicht, maar bij aanbieder B niet.

Wanneer u aanvullende verzekeringen afsluit, verhoogd u de effectieve rente op uw lening. Deze rentevorm heeft namelijk betrekking op alle bijkomende kosten. Als u deze kosten omzet naar een totaalplaatje, komt u erachter dat de kosten vele malen hoger uitpakken. De nominale rente is niet echt objectief voor vergelijkingen omdat deze rente geen rekening houdt met de kosten die er nog bijkomen. Het is fantastisch: renteaanbiedingen en rente kortingsweken. Maar met deze tijdelijke renteaanbiedingen heeft de kredietverstrekker maar één doel: het aantrekken van nieuwe klanten. Na de kortingsperiode wordt het rentepercentage weer opgeschroefd, waardoor u dus weer meer gaat betalen. Let er dus op dat u wel rekening houdt met deze renteverhoging, voordat u de lening met aanbiedingsrente aangaat.

Een minikrediet:

Mocht u een bedrag tot duizend euro willen lenen, dan kunt u dit lenen bij kredietverstrekkers van minikredieten en minileningen. Deze soort lening komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het maakt niet uit of u een BKR registratie heeft, of dat u al meerdere krediet heeft lopen, via internet kunt u in de meeste gevallen alsnog een minilening afsluiten. De doelgroep van deze kredietvorm is voornamelijk iedereen die zonder problemen kan terugbetalen, omdat ze net aan het einde van de maand een klein beetje geld te kort komen.

Looptijd:

De looptijd van een minilening is niet zo lang. Bij de meeste aanbieders ligt de looptijd namelijk tussen de tien en de dertig dagen. Het is dus van belang dat u er zeker van bent dat u het geleende bedrag binnen dertig dagen kunt terugbetalen. Wanneer u niet binnen deze termijn terug betaald, zult u hoge boetes krijgen. Zorg er dus altijd voor dat u op tijd kunt aflossen, zodat u geen problemen krijgt.

Minikrediet Tips!

Het is erg belangrijk om veilig te lenen. Niemand wordt er gelukkig van wanneer u uw lening niet kunt betalen. Neem daarom voor het afsluiten van een lening de onderstaande punten eens door. Denk goed na voordat u een lening afsluit. U gaat een verplichting aan waarbij u maandelijks moet aflossen. U moet ook aflossen wanneer u over minder geld beschikt (denk aan de decembermaand). Leen nooit meer dan dat u kunt terugbetalen.

  • Leen nooit een zodanig hoog bedrag dat u door de lening moeilijker kunt rondkomen.
  • Denk aan de gevaren van een doorlopend krediet. Neemt u afgelost geld weer op, dan krijgt u de lening nooit afgelost.
  • Heeft u meerdere leningen openstaan, voeg deze dan samen. Dat geeft u meer overzicht en bespaart u geld.
  • Vraag meerdere offertes aan om te kijken welke lening het beste bij u past. Aan de hand van deze offertes kunt u leningen met heel hoge rentes alvast schrappen. Laat uzelf indien nodig inlichten door een expert.
  • Koop nooit op afbetaling. De rente bij koop op afbetaling is namelijk ontzettend hoog.
  • Als u een laag inkomen heeft, kan het zo zijn dat u recht heeft op een aanvulling of meerdere aanvullingen. U hoeft dan misschien niet te lenen.

Het voordeel van een internet krediet is tevens dat u vaak geen rompslomp heb om naar de bank te gaan. Via internet kunt u snel en makkelijk een minikrediet aanvragen.

Deze pagina delen.

Meest Bekeken

Archief

Top