lenen in het buitenlandOmdat ieder land zijn eigen rentepercentages hanteert, is het op bepaalde momenten gewoon financieel aantrekkelijk om in het buitenland geld te lenen. Op het gebied van sparen is dit al zeer lange tijd geen probleem meer, maar het wordt nu binnen Europa ook steeds eenvoudiger om in een ander land dan waar men woonachtig is, geld te lenen. Er is nu ook een Europese standaard voor kredietverstrekkers, waardoor de voorwaarden die in de diverse Europese landen gelden op het gebied van rentepercentages, beter vergeleken kunnen worden. De rentepercentages dienen in heel de Europese Unie op dezelfde manier berekend en kenbaar gemaakt te worden, zodat een vergelijking ook plaats zal vinden op basis van dezelfde criteria.

Tips voor lenen in het buitenland

• Wanneer je vanwege een lagere rente in het buitenland daar geld wilt lenen, bedenk dan wel of het voor jou persoonlijk wel zo prettig is om zaken te moeten doen met een buitenlandse instelling. Is het renteverschil het wel waard.

• Let ook altijd heel goed op de voorwaarden die gelden met betrekking tot aanpassing van de rente, zodat je niet ineens wordt geconfronteerd met een alsnog hoge rente.

• Tegenwoordig wordt er door banken ook over de grens geïnformeerd naar aspecten op het gebied van betalingsproblemen met leningen in het verleden.

Deze pagina delen.

Tags:
Posted on Dec 27, 2015

Meest Bekeken

Archief

Top