Categories: Minikrediet Aanvragen

Lenen is het ontvangen van kapitaal waarvan men een vergoeding vraagt, deze vergoeding heet rente. Dat houd in dat men meer moet terugbetalen dan dat er geleend is.Het geld wordt op termijn terug betaald ( aflossingen ). Leningen worden meestal verstrekt door een geldschieter wat meestal een bank is. Banken ontvangen graag rente. De bank kan die rente vergoeden als de bank rendement op het in bewaring gegeven geld kan bereiken. Dit kan de bank doen door het geld te beleggen , of door het uit te lenen.

slim lenen

Er is veel informatie over geld lenen te vinden op internet. Toch blijft het lastig om alle voorwaarden van een lening goed te vergelijken. Een overzicht maken kan wel, maar er blijven altijd verschillen in de voorwaarden van de kredietverstrekkers. Waardoor je bij het ene bedrijf wel kan lenen, en bij het andere geen lening kan krijgen.

Het is ook heel belangrijk om van te voren, dus voordat je een echt gaat lenen, bedenkt of je lasten wel kan dragen. Zeker als het om een lening voor langere tijd en om grote bedragen gaat. Je weet nooit of je je baan wel houd of met andere kosten komt te zitten in de komende jaren. Dus wees voorzichtig als het op lenen aan komt. Een krediet bedrijf zal alles in het werk stellen om het geleende geld terug te krijgen. En de kosten daarvan worden op jou verhaalt als je niet op tijd betaald hebt. Die bedragen kunnen behoorlijk oplopen, zelfs als het gaat om een klein bedrag wat je geleend hebt. Ook bij minileningen ( waar we aparte informatie pagina over hebben ) kunnen de kosten in verhouding erg hoog zijn.

Maar als je alles op tijd terug kan betalen is er natuurlijk geen bezwaar om een lening aan te gaan. Je kunt voor veel dingen geld lenen, de ene lener gebruikt het geld voor een leuke auto, de ander voor een verre reis. Ook een hobby kan soms veel geld kosten zodat je daarvoor een krediet wilt. Je wilt het geld al gebruiken voor je het verdient hebt. Als je zo een bedrag nodig hebt kan je dat vaak lenen van de bank waar je al je bank zaken regelt, waar je je betaal rekening en misschien ook wel een spaarrekening hebt. Voor dat je klakkeloos een lening afsluit bij je vaste bank is het handiger om eerst wat te vergelijken.

Het makkelijkst te vergelijken is het rente percentage wat in rekening gebracht word. Het spreek voor zich dat een lening tegen 10 procent rente duurder is dan een lening tegen 5 procent. In veel advertenties zie je hele lage rente percentages genoemd worden. Maar let op, vaak is dat tarief alleen voor mensen met een eigen huis van toepassing. Omdat er dan een krediet op het onderpand ( het huis ) gegeven word. Eigenlijk ga je dan een extra hypotheek aan. Het mag dus duidelijk zijn dat dit type lening niet beschikbaar is voor mensen zonder een eigen huis. Het lage rente percentage wat daarbij hoor dus ook niet.

Slim lenen van particulier

Als je een persoonlijke lening nodig hebt, zou je kunnen zoeken naar mensen in je omgeving van wie je geld zou kunnen lenen. Maar lang niet iedereen is bereid om hun geld uit te lenen. Een andere mogelijkheid om te lenen van een particulier is op dit moment mogelijk via de website van Crosslend.nl, je kan er direct een lening aanvragen of je mogelijkheden opvragen.

Mocht je inderdaad zelf in staat zijn om van iemand geld te lenen maak dan goede afspraken en leg deze vast op papier. Je moet dus in een contract vastleggen wat je afgesproken hebt over de lening. In elk geval moet er in staan hoeveel je geleend hebt, hoeveel je per maand terug betaald, en hoelang de looptijd van de lening is. Dat is voor beide partijen partijen belangrijk. Als alles goed beschreven is kan er geen meningsverschil over ontstaan. Zorg ook dat je van alle bedragen die je terug betaald een bewijs hebt, bijvoorbeeld een bankafschrift of prinst screen van je bankrekening waar je het bedrag mee overmaakt.

Slim lenen is vergelijken!

Hoe vergelijk je verschillende leningen? Dat is een veel gestelde vraag. Maar niet altijd heel makkelijk te beantwoorden. Het gaat een bij een lening niet alleen om het terug betalen van het geleende bedrag. Je zult ook rente moeten betalen en bij sommige leningen komt een deel verzekering. Kortom er zijn meerdere factoren waarmee je te maken krijgt als je de echte kosten van een lening wilt bepalen.

De enige juiste manier om de totale kosten van een krediet of lening te berekenen is om je totale maand bedrag te vermenigvuldigen met het aantal maanden. De uitkomst die je dan krijgt geeft de echte kosten weer en maakt het bedrag wat moet betalen bij de verschillende aanbieders vergelijkbaar.

Je moet dus altijd zorgen dat de vergelijking die maakt tussen verschillende leningaanbieders , specifiek op jouw situatie van toepassing is. In advertenties laten uitleners vooral zien wat het goedkoopste rente tarief is. Maar als je bij één bedrijf een offerte vraagt voor jouw situatie, dan kan je dat percentage dus niet vergelijken met een percentage uit een advertentie van een ander bedrijf.

Deze pagina delen.

Posted on Nov 13, 2016

Meest Bekeken

Archief

Top