Als u geld wilt gaan lenen, vaak een laag bedrag tot maximaal 1000 euro, dan kan dit snel op uw rekening worden bijgeschreven. U kunt namelijk gebruik gaan maken van een minikrediet. Het grote voordeel hiervan voor u is, dat u deze vaak via internet al af kunt sluiten, maar ook met uw mobiele telefoon. Een SMS bericht kan al voldoende zijn om de lening af te sluiten en dan kan het geld vandaag nog op uw rekening staan, soms al binnen een half uur. U kunt het geld meteen nodig hebben en dan is deze snelheid in uw voordeel. Bij de minilening gaat het om een bedrag dat u kunt lenen, soms ligt dat tussen de 100 en de 750 euro en soms kan het oplopen tot wel 1000 euro, dat is per aanbieder verschillend.

woekerrentes

Aanvragen van een minikrediet

U kunt een minikrediet eenvoudig aanvragen. Het kan zijn dat u het via de website gaat doen en dan moet u alleen het aanvraagformulier invullen. U kunt ook bij een geldverstrekker alles online regelen hetgeen om enkele documenten vraagt, zoals een ID en een loonstrook. Maar er zijn ook aanbieders die dit niet nodig hebben en daar krijgt u sneller een minilening zonder al het papierwerk.

De prijs van een minikrediet

De prijs van een minikrediet wordt door verschillende factoren bepaald. Wanneer we alleen al naar het aanbod kijken zien we een grote variëteit aan leningen en aanbieders van leningen. Soms is het erg lastig om door de bomen het bos te zien en daardoor is het lastig om de voordeligste aanbieder te vinden. De prijs van een minikrediet kan namelijk erg verschillen per aanbieder en het loont dan ook om de prijzen goed te vergelijken.

Of een minilening duur is? Het is maar hoe we het bekijken. Een minilening kent vaak een korte looptijd waardoor de administratieve kosten vrij hoog liggen. Op een lening die enkele weken openstaat kan de verstrekker van het krediet immers maar weinig verdienen en hij zal dan snel een hogere prijs in de vorm van rente vragen. De prijs van een minikrediet ligt dan ook een stuk hoger dan die van een reguliere lening.

Maar is het echt zo dat veel kredieten worden aangeboden tegen woekerrentes? In de meeste gevallen is het antwoord nee, alhoewel we niet alle aanbieders op de markt kunnen vrijspreken. Er zijn verschillende aanbieders die aangeven gratis leningen aan te bieden over een bepaalde periode. Wanneer er echter niet op tijd wordt terugbetaald dient de klant een zeer hoge boete te betalen waardoor het bedrag van de lening alsnog explosief toeneemt. Wanneer u een minikrediet nodig heeft moet u zich dus niet laten tegenhouden door negatieve berichtgeving: gebruik uw gezond verstand, vergelijk de verschillende kredieten en lees de voorwaarden goed door!

Het geld gebruiken en opnemen

Als u het minikrediet aan heeft gevraagd dan kan het geld al snel op uw rekening staan. Soms binnen een paar uur soms diezelfde dag nog. Het ligt er ook een beetje aan waar dat u het minikrediet af gaat sluiten, wat de mogelijkheden zijn bij de desbetreffende geldverstrekker. U kunt het beste vooraf bekijken welke aanbieder voor u het meest gunstige werkt. Mocht u haast hebben met betalen dan kiest u natuurlijk een aanbieder die u de garantie geeft om het meteen op uw rekening te storten. Maakt u daarom nu gebruik van de mogelijkheid van het aanvragen van een minikrediet, maar denkt u er wel aan dat geld lenen altijd geld kost, waar u ook geld gaat lenen.

Deze pagina delen.

Meest Bekeken

Archief

Top