Wanneer men tijdelijk wat krap bij kas zit kan men overwegen om geld te lenen. Het kan zijn dat men de rekeningen niet kan betalen of dat men simpelweg een nieuwe aanschaf moet doen. In zo’n gevallen van geld lenen een oplossing zijn. Geld lenen doet men over het algemeen bij een bank maar er zijn ook andere kredietverstrekker waar men terecht kan.

Het lenen van geld.

Er zijn verschillende manieren om snel geld te lenen. Wanneer u hebt besloten om een lening af te sluiten zult u eerst moeten beslissen wat voor soort lening u wilt. Zo zijn er verschillende soorten van leningen en elke lening is anders. Hieronder vindt u een overzicht van de lening waarvan het meest gebruik gemaakt wordt:

Met een persoonlijke lening krijgt u direct een bedrag op uw rekening gestort dat u in termijnen zult moeten aflossen. Bij een doorlopend krediet heeft u te allen tijden wat geld achter de hand in de vorm van krediet wat u kunt opnemen waar en wanneer u wilt met een maximum kredietlimiet die men van te voren afspreekt. Een hypotheek is een lening die is bedoelt voor het aanschaffen van huis.

Snel geld lenen en het BKR

Bij het lenen van geld zal de geldverstrekker over het algemeen een toetsing doen bij het BKR. Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is een instelling dat elektronische dossiers bijhoudt van mensen die gebruik maken van een vorm van krediet. Hierdoor kunnen kredietverstrekkers een kijkje nemen in het financiële verleden van de potentiële klant voordat men een lening verstrekt.

Zo kan men zien of deze consumenten in het verleden ooit eerder een lening hebben gehad en of ze problemen hebben gehad met het aflossen er van. Ook kunnen ze kijken of deze consumenten problemen hebben gekent met het betalen van rekeningen. Wanneer een van deze gevallen van toepassing is geweest dan heeft de consument een negatieve BKR codering achter zijn naam.

Met een negatieve BKR codering kunnen consumenten problemen ondervinden met het afsluiten van een nieuwe lening. Veel kredietverstrekkers zijn namelijk niet zo happig om een nieuwe lening te verstrekken aan mensen die in het verleden problemen hebben gehad met het aflossen van een oude lening.

Deze pagina delen.

Posted on Nov 19, 2017

Meest Bekeken

Archief

Top