nieuwste iPhone

Echte Apple-fans wisten het al langer, maar inmiddels kan het ook de ‘gewone’ consument niet meer zijn ontgaan. Dit najaar introduceert Apple de zijn nieuwste iPhone, het nieuwste model van de populaire smartphone. Afhankelijk van je bel-, sms- en surfgedrag kan een iPhone abonnement al gauw 500 euro per jaar kosten. Wat doe je als je dit moeilijk kunt opbrengen, maar niet kunt wachten tot je de nieuwste iPhone in je handen hebt?

Te weinig saldo

Zeker bij een nieuw model en/of een zeer uitgebreide bundel loopt het maandbedrag bij providers flink op. Niet direct een smak geld waarvoor je een persoonlijke lening afsluit. Maar wat zijn je mogelijkheden als er telkens te weinig saldo overblijft op je rekening om de abonnementskosten aan je provider over te maken? Dan kan het slim zijn om voor krediet op je betaalrekening te kiezen.

Krediet

Krediet op een betaalrekening kan bij alle grote banken in Nederland die een betaalrekening aanbieden. Het is beter bekend als rood staan. Afhankelijk van je inkomen, lasten en persoonlijke omstandigheden wordt het maximale bedrag bepaald dat je kunt rood staan. Zo creëer je op eenvoudige wijze financiële ruimte. Heb je het nodig, dan spreek je je krediet aan. Zo niet, dan kost het je ook geen rente.

Voordeel rood staan Het grote voordeel van krediet op je betaalrekening is dat je alleen rente betaalt wanneer je rood staat. Meestal is de rente lager naarmate de kredietlimiet hoger is. En varieert tussen de 8 en 15 procent. Deze rente is variabel. Dit betekent dat een bank op elk moment de rente naar boven of onder kan bijstellen. Zo’n beslissing is afhankelijk van de marktomstandigheden.

Handig bij te laag saldo

Ben je dus aan het einde van de maand door je geld heen? Maar verschijnt daar wel een envelop met een acceptgiro van je provider op de deurmat? Dan weet je zeker dat je aan je verplichtingen kunt voldoen. Zodat je ook de volgende maand weer gewoon kunt genieten van je nieuwste iPhone. Maar deze vorm van geld lenen is natuurlijk ook handig als je een keer andere uitgaven moet doen en een te laag saldo hebt. Verplicht of omdat je een aankoop gewoonweg niet kunt laten liggen.

Deze pagina delen.

Tags:
Posted on May 28, 2016

Meest Bekeken

Archief

Top