Categories: Persoonlijke Lening

Indien je voor het aanschaffen van een auto nog niet voldoende spaargeld hebt, zou je kunnen overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten. Een auto is maar een voorbeeld, het zou ook kunnen dat je voor een andere uitgave had willen sparen maar omdat je nog niet voldoende hebt gespaard geld wenst te gaan lenen. Een persoonlijke lening kan om diverse redenen worden verkozen boven het afsluiten van een minikrediet. Een bepaald geldbedrag bij elkaar sparen kan gezien de lage rentestand op spaargeld iets langer gaan duren en door geld te gaan lenen kun je dus gelijk iets gaan aanschaffen.

persoonlijke lening

Een ander voordeel van een persoonlijke lening afsluiten is dat je eerder van je aanschaf kunt gaan genieten, bij sparen zul je daarop moeten wachten op voldoende spaarsaldo. Door maandelijks een vast termijn bedrag te betalen zou je deze vorm van lenen kunnen zien als achteraf gaan sparen.

Wie heb je nodig bij het aanvragen van een persoonlijke lening?

Bij je financiële adviseur kun je navragen of de persoonlijke lening ook een belastingvoordeel kan opleveren. Vergelijk de maandtermijnen voor diverse leningen bij meerdere geldverstrekkers en kijk naar de hoogte van het bedrag dat je wenst te gaan lenen. In de tarieven van de leningen kun je zien dat bij het lenen van € 100 meer, het meer voordelig geld lenen tot de mogelijkheden bestaat. Minder moeilijk als bij sparen zul je vergeten om regelmatig geld in te leggen, de afgesproken maandtermijnen van je lening zullen iedere maand van je rekening worden afgeschreven. De meeste kredietinstellingen geven de voorkeur aan automatisch incasseren van de afgesproken termijnbedragen vanaf je salarisrekening of van een andere betaalrekening. Ongeacht waar je het te lenen bedrag aan wenst uit te geven, met het uit een persoonlijk krediet te ontvangen geld kun je gelijk de door jou gewenste uitgave doen. Ga je geld lenen voor de betaling van een verbouwing of andere verbeteringen aan je eigen woning, vraag dan naar de mogelijkheden van een WOZ krediet.

Afhankelijk van hoeveel je geld wenst te gaan lenen kun je kiezen over hoeveel termijnen je de persoonlijke lening wenst terug te gaan betalen. Looptijden waarvoor gekozen kan worden zijn vanaf zes maanden tot soms wel 20 jaar, of te wel twee honderd en veertig maanden. Wel zul je er rekening mee moeten houden dat voor looptijden van meer dan zestig maanden het meestal gaat om het lenen hogere bedragen en vaak met een onderpand. Hoe hoog een lening voor jou mag zijn is onder meer afhankelijk van het bestedingsdoel, de gewenste looptijd en je inkomen. Bij het verbouwen van een woning mag een lening over meer termijnen worden terugbetaald als voor de aanschaf van een auto of voor een nieuw interieur van je woning.

Wat is de kostenfactor bij een persoonlijke lening?

Naast de hoogte van het te betalen rentepercentage is het maandbedrag het ook afhankelijk van te betalen kosten voor het afsluiten van een lening. Geld lenen met en op de zwarte lijst staan is dikwijls niet mogelijk bij het afsluiten van een persoonlijke krediet, afhankelijk van eventuele coderingen. Heb je de wens om geld te lenen en je staat op de zwarte lijst dan zul je naar een andere vorm om te lenen moeten gaan informeren. Voor het accepteren zal getoetst worden of je al bekend bent met lenen met een zwarte lijst registratie. Je kunt niet vaak genoeg vergelijken om er achter te komen wat voor jou het voordeligste is. Laat bij voorkeur door een onafhankelijk adviseur de daadwerkelijke maandlasten gratis berekenen voor je definitief gaat tekenen voor ook maar iets af te gaan afsluiten. Wens je minder dan 800 euro te gaan lenen dan zou je ook het verschil met het goedkoopste minikrediet kunnen vergelijken. Veel succes bij het aanvragen van een persoonlijke lening.

Deze pagina delen.

Meest Bekeken

Archief

Top