Direct geld lenen tegen de gunstigste voorwaarden? Dan zit u goed op minikredietaanvragen.com! Hier kunt u binnen enkele minuten online een goedkope en betrouwbare lening afsluiten. Geld lenen is niet slim als u het geleende bedrag niet tijdig kunt aflossen. Vergelijk daarom goed alle kosten en voorwaarden!

Direct geld lenen

minikredietaanvragen.com biedt een duidelijk overzicht van de bekendste online krediet intermediairs in Nederland. U vindt hier gegarandeerd de lening die bij uw situatie past. Waarom niet direct geld lenen via uw bank? Omdat intermediairs contracten hebben met meerdere (inter)nationale banken en daardoor een lening goedkoper kunnen aanbieden.

Direct geld lenen via internet

Geld lenen kan op verschillende manieren. Het doorlopend krediet en de persoonlijke lening zijn de meest gebruikelijke varianten. Directlening.com is specifiek gericht op deze twee vormen van geld lenen via internet. U vindt hier een uitgebreide omschrijving van beide mogelijkheden plus tips en informatie over geld lenen via internet.

Doorlopend krediet afsluiten

Het doorlopend krediet is een flexibele vorm van geld lenen. Hierbij spreekt u met de kredietverstrekker een maximaal besteedbaar krediet af. De looptijd staat niet vast en u kunt op elk moment geld opnemen of juist aflossen, zolang u maar binnen het afgesproken limiet blijft.

Het doorlopend krediet kan handig zijn wanneer niet duidelijk is hoeveel geld u nodig gaat hebben. U zit namelijk niet vast aan een bepaald bedrag. Maandelijks betaalt u rente over het daadwerkelijk geleende bedrag. De rente die u moet betalen is in vrijwel alle gevallen variabel. Voor meer informatie gaat u naar doorlopend krediet.

Een reparatie van uw auto of een nieuwe wasmachine, het zijn dingen die er bij horen maar waar u niet altijd op rekent en die soms slecht uitkomen wat betreft uw financiële situatie. U weet vaak niet precies wat de kosten zullen zijn en wilt niet te veel lenen. Dan is een doorlopend krediet een geschikte oplossing. Bij een doorlopend krediet vraagt u een maximaal besteedbaar krediet aan bij een kredietverstrekker. U kunt dan op elk gewenst moment geld lenen tot een maximum van het afgesproken krediet. Uiteindelijk betaalt u alleen rente over het deel dat u opgenomen heeft. Tussentijds aflossen is mogelijk en is boetevrij, bovendien is het mogelijk afgelost krediet later nogmaals op te nemen.

Voordelen

 • Flexibel doordat je niet vast zit aan een bepaald bedrag.
 • Tussentijds aflossen mogelijk.
 • Afgelost krediet is opnieuw op te nemen.
 • Je betaalt alleen rente over het geleende bedrag.

Nadelen

 • De rente is variabel en daardoor zijn de kosten die u betaalt om af te lossen niet vooraf duidelijk.
 • In de mogelijkheid tot het opnieuw opnemen van afgelost krediet schuilt ook een gevaar, omdat de lening op deze manier langdurig gerekt kan worden en u schulden blijft houden.

Gevaar van een doorlopend krediet

Omdat het toegestaan is om na aflossen steeds weer opnieuw bij te lenen, is het erg verleidelijk om voor kleine zaken te blijven lenen, terwijl dit dan vaak helemaal niet nodig is. Op deze manier blijft u vastzitten aan de lening en de rente die u erover moet betalen. Enige discipline om de totale lening af te lossen is daarom vereist.

Vervroegd aflossen

In tegenstelling tot bij de persoonlijke lening is het toegestaan om boetevrij vervroegd af te lossen. Dit komt mede doordat er bij een doorlopend krediet geen vaste termijn is en het geleende bedrag kan variëren. Wanneer u de lening niet meer nodig heeft, hoeft u dus niet te wachten tot het einde van de looptijd.

Toetsing vooraf

Bij iedere aanvraag voor een lening kan in Nederland door de betreffende kredietverstrekker gecontroleerd worden of de aanvrager eerder leningen heeft afgesloten en of deze leningen op tijd zijn afgelost. Afhankelijk van het resultaat kan de kredietverstrekker de aanvraag af- of goedkeuren.

Persoonlijke lening afsluiten

De persoonlijke lening is de meest simpele vorm van geld lenen. Bij de persoonlijke lening wordt bij het afsluiten van de lening het leenbedrag, de looptijd en de rente vastgesteld. Op deze manier weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Omdat de kredietverstrekker op deze manier ook weet wat hij kan verwachten, is de rente vaak lager dan bij het doorlopend krediet. Kijk voor meer informatie bij persoonlijke lening.

Bent u van plan een nieuwe auto te gaan kopen, een vakantie te boeken, of een verbouwing te doen aan uw woning? En heeft u net even niet genoeg spaargeld om dit te realiseren? Dan is een persoonlijke lening wellicht de oplossing voor u. U leent een vast bedrag dat u meteen uitgekeerd krijgt en dit bedrag betaalt u binnen de afgesproken termijn terug, tegen een vooraf vastgestelde rente. Zo weet u meteen waar u aan toe bent! Er zijn tal van kredietverstrekkers die een persoonlijke lening aanbieden dus vraag verschillende offertes aan en vindt die goedkope lening.

Voordelen

 • Duidelijkheid over uw maandelijkse lasten.
 • Vaste rente tijdens de afgesproken termijn.
 • Lange looptijd mogelijk, soms tot wel 120 maanden.
 • Meteen de beschikking over de totale leensom.

Nadelen

 • Niet flexibel, wanneer blijkt dat u extra geld nodig heeft zult u een nieuwe lening moeten afsluiten.
 • Bij vervroegd aflossen dient in de meeste gevallen een boete betaald te worden.
 • Afgelost saldo is niet opnieuw op te nemen.

Oversluiten

Het is vaak mogelijk een lopende persoonlijke lening over te sluiten naar een lening bij een andere kredietverstrekker, bijvoorbeeld omdat daar de rente een stuk lager is. Overweegt u uw lening over te sluiten, ga dan eerst goed na wat de boete zal zijn die u moet betalen bij uw huidige kredietverstrekker. Die zal een boete in rekening brengen omdat u uw lening voor het einde van de looptijd aflost. Bepaal dus goed of het verschil in rente opweegt tegen deze boete!

Vervroegd aflossen

Het is wettelijk vastgelegd dat consumenten bij een krediet tot €40.000 het recht hebben om hun lening vóór het einde van de looptijd af te lossen. Boven dit bedrag zal het leencontract bepalend zijn bij de beslissing of en hoeveel er voortijdig afgelost kan worden. Bij het aflossen wordt in vrijwel alle gevallen een boete gerekend, omdat de kredietverstrekker rente inkomsten misloopt.

Toetsing vooraf

Bij iedere aanvraag voor een persoonlijke lening kan in Nederland door de betreffende kredietverstrekker gecontroleerd worden of de aanvrager eerder leningen heeft afgesloten en of deze leningen op tijd zijn afgelost. Afhankelijk van het resultaat kan de kredietverstrekker de aanvraag af- of goedkeuren.

Deze pagina delen.

Meest Bekeken

Archief

Top