Prepaid kaart

Als je denkt aan een prepaid kaart dan is het mogelijk dat je daarbij denkt aan een prepaid-kredietkaart of een prepaid-simkaart. Dit artikel zal beide prepaid kaarten verder uitleggen.

Prepaid-simkaart.

Een prepaid-simkaart is een simkaart die je in je (mobiele) telefoon stopt om daarmee toegang tot het grote netwerk van de internetprovider te krijgen. Zonder een simkaart heb je eigenlijk weinig aan een mobiele telefoon, behalve als je nooit belt en toch altijd op de Wi-Fi zit. Het voordeel van een prepaid-simkaart vergeleken met een abonnement is dat je van te voren betaalt, waardoor je een veel beter overzicht hebt van je uitgaven. Bij een telefoonabonnement is het zo dat je MB’s extra kan bijkopen als deze op zijn voordat de nieuwe maand begint, dit zorgt er natuurlijk voor dat je soms meer geld kwijt bent in de maand dan je verwacht. Het nadeel van prepaid simkaarten is wel dat je vaak duurder uit bent met bellen en sms’en, dus als je niet veel belt of sms’t is het mogelijk dat een prepaid-simkaart iets voor jou is.

Prepaid kredietkaart.

Een kredietkaart kan natuurlijk heel handig zijn, vooral in het buitenland waar je normale betaalpas wellicht niet wordt aangenomen. Bij een normale kredietkaart is het zo dat de bank je inkomen en BKR-gegevens bekijkt voordat je in aanmerking komt voor deze. Dit is bij een prepaid kredietkaart niet het geval, echter heeft deze wel een hogere aanschafprijs. Wel betaal je vooraf, dus heb je veel meer overzicht over je uitgaven en ook betaal je nooit rente. Er zijn echter wel kosten verbonden aan het opladen, aanschaffen en opheffen, waardoor je uiteindelijk alsnog duur uit kan komen. Bovendien hebben prepaid kredietkaarten een ietwat lager transactielimiet dan normale kredietkaarten, waardoor het niet altijd even handig is op vakanties of andere dure zaken. Hopelijk heeft dit artikel je wat meer geleerd over prepaid kaarten en de voor- en nadelen van deze kaarten.

Deze pagina delen.

Posted on Jan 13, 2018

Meest Bekeken

Archief

Top