Het gebruik van de kredietkaart neemt steeds meer toe in populariteit. Dit is mede te danken aan dat Internetwinkels en bedrijven steeds vaker alleen nog een kredietkaart accepteren als betalingsmiddel. Op deze manier worden mensen bijna gedwongen om een kredietkaart te nemen. Voor mensen die liever geen kredietkaart willen nemen, kan de prepaid kredietkaart van Money2Go een uitkomst zijn.

De prepaid kredietkaart in het algemeen

De prepaid kredietkaart is nog een relatief onbekend begrip in Nederland, maar er zijn momenteel enkele bedrijven die deze kredietkaart aanbieden. Er zijn twee marktleiders op het gebied van kredietkaarts, namelijk Visa en Mastercard. Visa heeft samen met het bedrijf V3 een prepaid kredietkaart uitgebracht en Mastercard doet dit onder andere in samenwerking met Money2Go. Een prepaid kredietkaart verschilt met een normale kredietkaart. Het grootste verschil is dat er met de prepaid kredietkaart geen krediet wordt afgesloten. Met een prepaid kredietkaart kan een gebruiker alleen uitgeven wat hij of zij op deze kredietkaart zet. Doordat er geen krediet wordt afgesloten hoeft de aanvrager ook geen bewijs van inkomen in te leveren en zal er geen BKR toetsing plaatsvinden.

Wat is Money2Go

money2gocardMoney2Go staat bekend als de concurrent van het online betalingsysteem Paypal. Money2Go werkt volgens hetzelfde principe waarbij je geld naar andere gebruikers kunt sturen via het e-mailadres. Om gebruik te willen maken van Money2Go zul je eerst een account moeten aanmaken via hun website. Vervolgens kun je geld storten op je account via bijvoorbeeld een bankoverschrijving, maar ook via het betalingssysteem Ideal. Wanneer je geld op je account hebt staan kun je dit overmaken naar andere gebruikers, gebruiken voor je prepaid kredietkaart of weer terugstorten naar je eigen rekening.

De Money2Go MasterCard® maakt betalen veiliger en makkelijker:

  • Geen BKR-toetsing
  • Geen bankrekening of minimum inkomen vereist.
  • Makkelijk een klein of groot geldbedrag opwaarderen.
  • Praktischer en veiliger dan contant geld.
  • Ideaal als betaalmiddel voor reizen

De prepaid kredietkaart van Money2Go

Money2Go is een Britse onderneming en om deze reden wordt de website in het Engelse aangeboden. De website is ook in andere talen beschikbaar waaronder Duits en Chinees, maar niet in het Nederlands. De prepaid kredietkaart is echter wel te gebruiken in Nederland. Om gebruik te willen maken van de prepaid kredietkaart van Money2Go, moet je eerst een account openen. Vervolgens kun je een prepaid kredietkaart aanvragen. Money2Go werkt samen met het kredietkaart bedrijf Mastercard en je krijgt dan ook een Mastercard kredietkaart thuis gestuurd. Deze kredietkaart verschilt niet met een normale kredietkaart en kun je dus ook overal gebruiken. De aanschafprijs van de kredietkaart is 9.95 euro en de jaarlijkse bijdrage is 10 euro. Er zijn geen verdere kosten aan het gebruik van de kredietkaart tenzij je deze gebruikt om geld op te nemen bij een Pin automaat of wanneer je een aanschaf doet in een vreemde valuta.

Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van een prepaid kredietkaart van Money2Go

Er zijn enkele voorwaarden verbonden voor het afsluiten van deze prepaid kredietkaart. Om in aanmerking te komen voor deze prepaid kredietkaart dien je 18 jaar of ouder te zijn en dien je woonachtig te zijn in de Europese Unie. Tevens dien je een geverifieerd Money2Go account te hebben. Dit houdt in dat Money2Go je identiteit heeft bevestigd en dat je je bankrekening aan je account hebt gekoppeld.

Deze pagina delen.

Tags:
Posted on Mar 1, 2017

Meest Bekeken

Archief

Top