Categories: Persoonlijke Lening

Niet veel consumenten zijn in staat om uit eigen middelen een auto aan te schaffen. De aanschaf van een auto wordt dan ook meestal gefinancierd middels een persoonlijke lening. Deze lening heeft als kenmerk dat die binnen een bepaalde termijn moet zijn afgelost, meestal binnen 60 maanden. Er zijn online financiers die gespecialiseerd zijn in autoleningen zoals Autolening.nu en Afab. Het verschil met reguliere kredietverstrekkers is dat zij een database hebben met relevante informatie over restwaardes en dagwaardes van auto’s in verband met dekkingswaarde van de lening.

lenen voor een auto

De geschikte auto lening vinden.

Regelmatig is er discussie over de meest geschikte lening om een auto te kopen. De specialisten zijn van mening dat een persoonlijke lening de meeste geschikte leningsvorm is om een auto te financieren. Dat houdt verband met de verplichting om maandelijks af te lossen en het gehele bedrag binnen 5 jaar te betalen. Zodoende daalt het schuldbedrag gezamenlijk met de waardevermindering van uw auto, zodat de dekkingswaarde gelijk blijft. Anders blijft u zitten met een grotere schuld en een lagere waarde qua auto, wat minder positief is.

Huurkoop van een auto.

Huurkoop is ook een vorm van lenen, al denken veel mensen dat dit niet zo is. Wanneer u iets koopt op huurkoop-basis, spreek u met degene van wie u de auto koopt dat u het bedrag dat u hem schuldig bent, in termijnen betaalt. In tegenstelling tot het kopen op afbetaling wordt de auto bij huurkoop echter pas uw eigendom als u de laatste termijn van het bedrag dat u de leveranciers schuldig was, betaalt. Bij afbetaling bent u al vanaf het moment waarmee u met de nieuwe auto de showroom uitreed, eigenaar van de wagen. Een nieuwe variant is de zogenaamde privelease waarmee u een auto in prive kunt leasen en waarvan u niet eigenaar wordt. Het voordeel is echter dat u ook met een negatieve BKR registratie gebruikt kunt maken van privelease.

Tweedehands auto versus nieuwe auto financieren.

Een tweedehands auto waar de kop vanaf is, is vaak financieel aantrekkelijker om aan te schaffen echter is de financiering niet altijd eenvoudig. Een gemiddelde kredietverstrekker wil wel een nieuwe auto financieren, maar een tweedehands auto van slechts 2 jaar oud, wordt al moeilijker omdat men uitgaat van een looptijd van een auto lening van gemiddeld 5 jaar en een levensduur van een auto van gemiddeld 5 jaar. Het kan dus lastig worden om te financieren op 5 jaar met een levensduur van 3 jaar !

Zelf je lening regelen

Veelal krijgt u bij de aanschaf van een auto de mogelijkheid om een financiering daarvoor af te sluiten. Hoewel dit gemakkelijk lijkt, zijn de leningen vaak duur : hoge rentepercentages en administratie-kosten worden vaak doorgerekend. Zorg dat u minimaal zelf 1 alternatieve offerte aanvraagt om het aanbod van de verkoper te kunnen evalueren.

Bij het afsluiten van een lening moet u niet over één nacht ijs gaan tenslotte koopt u zelf normaal gesproken ook niet de allereerste auto die u tegenkomt bij de autodealer u kijkt en vergelijkt. Via het internet gaat dat allemaal gemakkelijk, gratis en vrijblijvend het kost u hoogt uit een kwartier om diverse aanvraag-fomulieren in te vullen bij de verschillende aanbieders.

Deze pagina delen.

Posted on Dec 27, 2017

Meest Bekeken

Archief

Top