Er zijn meerdere mogelijkheden om snel 50 euro te lenen. Op geheel legale manier kunt je tegenwoordig 50 euro lenen en kun je voor een lening van vijftig euro terecht bij verschillende kredietverstrekkers. Er zijn zelfs bedrijven (zoals Ferratum en Cashper.nl) die zich specialiseren in het verstrekken van minileningen en minikredieten. Maar daar staan inmiddels ook al heel wat bedrijven tegenover die na een korte tijd al weer gestopt zijn. Bijvoorbeeld Cashbob en Instantlening. De regelgeving is best streng en bedrijven moeten daar natuurlijk wel aan voldoen.

50 euro lenen

Een onbetaalde factuur, een tegenvaller die geld kost of gewoon iets dat je nu wilt kopen kunnen goede redenen zijn dat 50 euro wilt lenen. Een hoop mensen ontdekken dat een voorschotje uitkomst kan bieden. Elk jaar worden er honderdduizenden kleine leningen verstrekt. Als je eenmaal ergens klant bent is het ook zo geregeld, er zijn bedrijven die adverteren met de slogan dat een minikrediet in tien minuten geregeld is. En dat lukt ze vaak ook, maar het kan ook wel eens een half uur duren, maar dat is nog snel om een lening te krijgen.

50 euro lenen is snel en eenvoudig. Vaak zijn maar een paar gegevens van de aanvrager nodig zoals een loonstrook en indentitiets-gegevens. Voor kredieten onder de 750 euro controleren aanbieders niet bij het BKR waardoor een minikrediet snel verstrekt kan worden. Die controle is ook niet verplicht bij kleine leningen. Sommige geldverstrekkers zeggen zelfs binnen 10 minuten al geld te storten nadat de aanvraag is goedgekeurd.

Nadeel van het lenen van maar 50 euro is de hoge prijs. Over een lening van 50 euro betaalt u gemiddeld 19 procent rente. Het is dus wel noodzakelijk dat u goed nadenkt voordat u besluit een minilening aan te vragen, ook al gaat het maar om een kleine lening van 50 euro. Vaak zit er behalve de rente ook nog een vast bedrag aan kosten aan de lening verbonden. Als je dus een minilening aangaat moet je ook even goed nadenken of je het red met die 50 euro, of dat je misschien niet beter 150 euro kan lenen om ook die rekening van volgende week nog te kunnen betalen. In plaats van dat je dan weer een nieuw krediet aan moet gaan.

Waar kan je direct 50 euro lenen

Er worden op internet verschillende namen gebruikt voor een lening van 50 euro. Soms noemen ze het een minilening, maar ook minikrediet, flitskrediet en voorschotje worden veel gebruikt. En vertaling uit het Engels die je ook nog wel eens tegenkomt is betaaldag lening. Omdat de looptijd meestal vrij kort is. Vaak moet je binnen 30 dagen terug betalen. Dus dan kan je het uitzingen tot je volgende loon. Bij de iets grotere minileningen van 800 euro zijn er ook bedrijven die je 45 dagen geven om terug te betalen. Bij de hele kleine leningen komt het ook nog wel eens voor dat je zelfs binnen 15 dagen al terug moet betalen. Bedenk dan wel dat het misschien handiger is om een afbetalingsregeling te treffen met het bedrijf dat je moet betalen. Want 15 dagen looptijd is wel erg kort, zeker als je bedenkt welke kosten er bij komen. Heel vaak in de vorm van een klein bedrag aan rente, maar daar komt heel vaak een bedrag van rond de 20 euro bij aan afsluitkosten. En dat maakt een minilening dan gelijk wel erg duur. Zeker in vergelijking met een persoonlijke krediet.

Deze pagina delen.

Posted on Feb 13, 2016

Meest Bekeken

Archief

Top